Hjuviks aik myclub

Flickor F07/F08 i Hjuviks AIK-lag ett härligt och glatt gäng

Publicerad 2022-01-28 10:52
Flickor 07 08
Idag är de en trupp på 20 tjejer, där de flesta av spelarna varit med redan från den knatteträning som dagens Dam juniorer, då F01:or, för 7 år sedan ansvarade för.

Det tycker vi i styrelsen är roligt att höra, och gör ju att vi ser hur viktigt knatteträningen faktiskt är för vår klubb.

2018 slogs F07 och F08 ihop till ett lag, vilket blev ett väldigt lyckat val och tjejerna är ett härligt gäng som utvecklats som lag men även med stor utveckling på individnivå. Något som tränarna tycker är oerhört roligt att få vara med om att se och få följa den utvecklingen.

Genom åren har de varit många roliga träningspass, cuper och matcher samt andra aktiviteter utanför fotbollen. De tränar året runt och tjejerna verkar alltid tycka det är roligt och sliter trots lite kyla och snö.

2020 var de bl a på läger i Grundsund (Skaftö) med teamutveckling, rolig träning, gott käk och många goa skratt.

Nu har de även påbörjat ett samarbete med F06 som de lånar ut spelare till. Laget tänker framåt och vill behålla spelarna även när de blir äldre och åldersgrupper slås ihop. Det blir mycket roligare samt enklare att börja spela tillsammans om det finns en relation sedan tidigare.

På ledarsidan har vi ett gäng föräldrar, som haft ledarroller sedan start, med olika kompetenser vilket resulterar i en fin dynamik för både ledarteamet men även för spelarna.

Laget har även grymma supportrar som ställer upp i vått och torrt. De hejar på och stöttar när det väl gäller.

Det är många aktiva tjejer i laget som även har andra sporter, något ledarna tror på och förespråkar. Det ger både motorisk utveckling och kroppen får en större rörelsebank vilket gagnar fotbollens utveckling.

I år har de anmält två lag: ett till F08-serien och ett F07-serien. Det har börjat stabilt med övervägande vinster men också någon förlust. Laget tycker det är underbart att vara i gång med seriespel igen och det märks att tjejerna är taggade. De vågar satsa, ta ansvar och har ett juste lagspel.

Vi i klubben är oerhört stolta över vårt F07/F08 lag och ser verkligen med spänning fram emot att fortsatt följa laget och spelarnas utveckling. Och alla medlemmar i Hjuviks AIK hejar självklart på!

Md 250x100 webshop
Md torslanda logo  3
Md sponsorhuset
Md hjuvik p04
Md 9f35f491 25ae 48b8 89f3 5022de7b0a78
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub