Hjuviks aik myclub

Tidigare cupdagar

6e junicupen 2019

55 lag kom ner till Hjuviks gräsplaner och spelar 110 matcher, Där varje match är 2*10 min på 9 timmar.
Vad mer kan vi begära av en cupdag. Som när vi spelar 6e junicupen i Hjuviks AIK.

Till i år hade vi ett otroligt tryck på anmälningarna för att vara med och spela 6e-Junicupen.
Dryga 75lag visade sitt intresse att vara med
Det är med sorg som arrangör att behöva säga nej då vi vet vilken glädje det är för barnen att vara med.
För många 8 åringar är detta den första stora Cup som dom deltar i.

I år införde vi FairPlay pokaler två i varje åldersgrupp, flickor och pojkar. Här var det lagen själva som bestämde vilket lag dom tyckte hade spelat Fair med bra tränare, föräldrar och spelare.

Vi vill även tacka tillresta lag och spelare. Föräldrar i barn födda 2010-2011.
Ni som tog cykeln, aldrig har vi haft så många cyklar som i år.

Sist men inte minst, junicupens projektledare Josefina Edsbagge som tillsammans med årets föräldragrupp fick detta att klaffa till 100%

Härlig familjefest i Hästevik på nationaldagen 2018

På nationaldagen arrangerade Hjuviks AIK den traditionella 6-junicupen för femte gången. Efter någon timme tittade solen fram vilket inbjöd till picknick-filtar och solbad mellan matcherna.


Det finns inget som värmer så inombords som glada barn. Om de dessutom är runt 500, har kul och spelar fotboll tillsammans på gröna gräsplaner i svensk sommarvärme är det en helt fantastisk känsla.

- Förra året hade vi 65 lag men i år var de något färre, 40 lag, vilket är precis lagom för vår anläggning, säger Harald Jeppsson som ansvarat för spelschemat. De sju planerna är i perfekt skick för cupens ändamål och barnen som spelar är födda 2009 och 2010.

- Vi hade klarat några lag till på planerna men det är parkeringen som är flaskhalsen. Ett stort tack till Bertil för lånet av ängen. Utan den hade vi inte klarat oss, menar Pernilla Säfvendahl, ansvarig för cupen i år.
Det var också glädjande att så många av lagen i närområdet tagit cykel istället för bil.

6-junicupen är klubbens största aktivitet under året. Målsättningen är att skapa en familjedag där spelglädje är viktigare än att vinna.

Det märktes att barnen hade det kul och att fotboll inte var allt i livet för en 8-åring.
- Man kan som målvakt även hinna med att hjula lite medan kompisarna gör ett anfall, säger en av klubbens unga domare.

Det är också många föräldrar och syskon som tittar på de spännande och intensiva matcherna.
Förutom spelarna var naturligtvis de stora hjältarna alla föräldrar som ställde upp med café, grillning, städning och parkeringen. Det finns ingen gräns för hur många korvar och mackor det kan gå åt på en dag. Stort tack till alla er!

Trötta men väldigt nöjda och solkyssta packade vi ihop efter en lång fotbollsdag. Men snart laddar vi om för nästa familjeaktivitet som äger rum i september. Den är till för alla HAIK:s medlemmar och är en väldigt trevlig sammankomst. Förra året blandades barnen över de olika åldrarna och spelade ihop.

Solig familjefest i Hästevik på nationaldagen 2017

Det finns inget som värmer så inombords som glada barn. Om de dessutom är 600 och har kul och spelar fotboll tillsammans på gröna gräsplaner i svensk sommarvärme är det en än mer fantastisk känsla

På nationaldagen arrangerade Hjuviks AIK den traditionella 6-junicupen för fjärde gången. Som vanligt var vädret strålande och inbjöd till picknick-filtar och solbad mellan matcherna.

- 65 lag är precis lagom för vår anläggning, säger Harald Jeppsson som ansvarat för spelschemat. Våra sju planer är fulla med spelare i åldern 8 och 9 år från tidig morgon till kvällen.

- Vi hade klarat några lag till på planerna men det är parkeringen som är flaskhalsen. Ett stort tack till Bertil för lånet av ängen. Utan den hade vi inte klarat oss, menar Harald. Det var också glädjande att så många av lagen i närområdet tagit cykel istället för bil.

6-junicupen är klubbens största aktivitet under året. Målsättningen är att skapa en familjedag där spelglädje är viktigare än att vinna.

- För oss är det viktigt att se varje barn och därför lägger vi extra krut på att tacka alla spelare under medaljutdelningen, säger Joakim Amprazis som suttit i sekretariatet hela dagen.

Det märktes att barnen hade det kul och att fotboll inte var allt i livet för en 8-åring.

- Man kan som målvakt även hinna med att hjula lite medan kompisarna gör ett anfall, säger Matilda Ohlén, en av klubbens unga domare.

- Det har varit jättekul idag fast vi förlorade en match, säger Sebastian från Älvsborgs FF P09 till sekretariatet medans han och hans pappa köade för att fylla på energin mellan matcherna med nygrillade hamburgare.

Förutom spelarna var naturligtvis de stora hjältarna alla föräldrar som ställde upp med café, grillning, städning och parkeringen. Det finns ingen gräns för hur många korvar och mackor det kan gå åt på en dag. Stort tack till alla er!

Trötta men väldigt nöjda och solkyssta packade vi ihop efter en lång fotbollsdag. Men snart laddar vi om för Hästeviksloppet i september och då hoppas vi på att få se många löpare i terrängen i Hästevik.

Björn Ohlén

Nationaldagsfirande 2016 med fotbollsfest i Hästevik

För tredje året i rad, vilket nu måste klassas som en tradition, hölls 6-junicupen med 5-manna spel för flickor och pojkar nere på Hjuviks AIK:s gräsplaner nere i Hästevik. En Nationaldag som blev en fotbollsfest i sommarvärmen.

- Det är föräldrar till Hjuviksspelare i åldrarna 8-9 år som skall driva cupen varje år och jag är verkligen imponerad av allas engagemang, säger Patric Edgren cupansvarig för Hjuviks AIK. Det har bara varit glada miner och god stämning. Allt har bara flutit på.

Cupen växer och i år var det 65 lag uppdelade på 4:a olika grupper och 7 planer.

- Det är nog max vad vi klarar av vad gäller spelplaner, lag och åskådare, informerar Patric. Vi har försökt fördela matcherna så att vi får ett så jämt flöde som möjligt. Av erfarenhet så uppskattas det även av de spelande lagen att man inte har för lång väntan mellan matcherna.

Första avspark gick av stapeln redan 08:30. Varje match spelades under 2x12 minuter och de närmare 1 100 människorna som gästade våra planer denna dag bjöds på härlig gemenskap, spännande, underhållande och roliga matcher. En lång dag där totalt 130 matcher spelades.

Mellan matcherna fanns det mat och dryck och en väldigt uppskattad "Mums-Mums-katapult" för både barn och vuxna.

Hjuviks AIK:s ordförande Björn Ohlén delade ut guld-medaljer till alla dagens spelare och lagfoto togs till sjungande lagramsor eller skallande lagnamn.

Dagen bjöd på sol och varma sommarvindar och många stannade kvar lite extra efter prisutdelningen för att njuta av stämningen och värmen.

- Det är många vi vill tacka för väl genomförd cup, hälsar Björn. Dom gästande lagen för deras respons, alla som hjälpt till, alla i Hästevik, klubbens egna domare i åldrarna 12-15 år som gjort en lång och fantastiks dag, F01 som höll i parkeringen och "Bertil i Hästevik" som lät oss låna hans marker för att lösa parkeringen. Tack alla!

Patric har varit ansvarig för 6-junicupen från start och byggt upp den till vad den nu var i måndags. Men nu lämnar han över och vi i styrelsen, och alla klubbmedlemmar, vill skicka ett speciellt tack till Patric. Det han lämnar över är ett lyckat koncept som kommer att leva vidare inom klubben.

-Jag sitter bara här och njuter, säger Patric och tittar sig leende omkring på folksamlingen.

Och det summerar nog dagen rätt bra. Vi tror att det var exakt vad alla gjorde nere på Hjuviks-planerna denna varma och soliga Nationaldag. Njöt!

Vi ses nästa år!

Hjuviks AIK styrelse via Petra Degerstam

Fotbollsfest i Hästevik igen 2015

På Nationaldagen var det stor fotbollsfest i Hästevik. Det var Hjuviks AIK som, för andra året i rad, bjudit in till en 6:e-juni cup för pojkar och flickor i åldrarna 8-9 år.

Det hela började med att tränare Harald Jeppsson, för några år sedan, kläckte ur sig att klubben borde starta en fem-manna cup. Det tog några år men 2014 förverkligades ideén och runt 20 tävlande lag anmälde sig. Dagen blev lyckad och gav mersmak. En tradition var född.Planeringen av årets cup började redan i slutet av januari, och det var mycket som skulle roddas ihop. Tanken är att det är föräldrar till Hjuviks spelare i 8-9 års åldern som skall driva cupen varje år.
- Jag är verkligen imponerad av allas engagemang, säger Patric Edgren styrelsemedlem och cup-ansvarig för Hjuviks AIK. Föräldrar har ställt upp trots att de har mycket annat att göra. Det har bara varit glada miner och god stämning. Allt har bara flutit på.
- Trots att det bara är andra året vi kör cupen, så är den redan full, fortsätter han. I år hade vi närmare 60 lag anmälda. Det är max vad vi klarar av vad gäller spelplaner men även parkering av närmare 300 bilar under en dag.
Där fick dom ta hjälp av klubbens F01 som ställde upp som parkeringsvakter och såg till att dirigera bilar dit där det fanns plats att stå. Som tack fick de ett tillskott till sin lagkassa, där de sparar pengar för att åka till en cup vid medelhavet om något år.
- Där får vi verkligen tacka Bertil i Hästevik som upplåtit del av sin mark för att hjälpa oss att lösa parkeringsproblemet, hälsar Björn Ohlén, ordförande i klubben samt pappa till en F01:a. Utan den ytan hade vi fått problem.Det var en lång dag där första avspark gick av stapeln redan 08:30. Varje match spelades under 2x12 minuter och dramatiken, likväl som publiken, var stor. Hejaramsor och applåder ekade och det var svettiga barn som slet och kämpade på fotbollsplanerna. Totalt spelades 114 matcher under dagen och inte förrän 18:30 hade den sista matchen spelats.

Idag var alla spelare vinnare och Björn delade ut guld-medaljer och lagfoto togs till sjungande lagramsor eller skallande lagnamn. Det var som att vara på en presskonferens med alla fotografer.

Dagen bjöd tyvärr inte bara på solsken utan hela förmiddagen bestod av duggregn med några skurar, först vid lunchtid tittade solen och den klarblåa himlen fram. Detta verkade dock inte påverka de tuffa fotbollspelarna som spelade på med samma entusiasm och glöd oavsett väder.
Mellan matcherna fanns det mat och dryck, men även lotteri som klubbens F03:or stod för och en väldigt uppskattad "Mums-Mums katapult" som Peter Stöök, pappa till en P03:a, hade byggt

Det var många tränare som tog sig tid att gå förbi kansliet och tacka och berömma oss för vår cup. Det gjorde att vi själva titta upp och såg vad de såg: Ingen asfalt, inga stålstängsel och inget konstgräs. Vi bjöd på ren svensk sommaridyll.
- Det är många vi vill tacka för en väl genomförd cup, säger Björn. Dom gästande lagen för deras respons, alla som hjälpt till, alla Hästeviksbor, domarna som gjort en lång och fantastisk dag. I köket bara flöt det på, det som annars kan vara en flaskhals med lång väntan. Tack alla!
"Tack för ett bra arrangemang!!! Vi är väldigt nöjda från Mölnlycke! Hälsningar Fredrik" och "Fantastiskt bra arrangemang och härligt att spela på gräs. Vi kommer gärna tillbaka/Hälsingar Hönö" Detta är bara några av de kommentarer vi skriftligen fått in, och som gör oss väldigt stolta och glada.

-Jag sitter bara här och njuter, säger Patric och tittar sig leende omkring på folksamlingen.
Just det summerar nog dagen rätt bra. När väl solen tittade fram tror jag att det var exakt vad alla gjorde nere på Hjuviks-planerna denna Nationaldag. Njöt!
Vi ses nästa år!

Hjuviks AIK styrelse via Petra Degerstam


6e Junicupen 2014, en fotbollsfest i Hästevik

På Nationaldagen var det stor fotbollsfest i Hästevik. Det var Hjuviks AIK som bjudit in till 6-junicupen, en 5-manna cup för pojkar och flickor i åldrarna 8-9 år. Runt 20 lag från hela Göteborg deltog vilket var mycket bra med tanke på att detta var

Klockan nio på fredagen drog matcherna igång på Hästeviks fantastiskt fina gräsplaner, som då badade i solsken från en nästan klarblå himmel. Det var lag från bla Hovås, Warta, Säve, Hönö, Älvsborg, Zenith och Hjuvik som inledde cupen. Varje match spelades under 2x12 minuter och dramatiken, likväl som publiken, var stor. Hejaramsor och applåder ekade och det var svettiga barn som slet och kämpade på fotbollsplanerna. Totalt spelades närmare 40 matcher och inte förrän en bra bit in på eftermiddagen hade den sista matchen spelats.

Dagen bjöd tyvärr inte bara på solsken utan en hel del regnskurar vid lunchtid som sedemera resulterade i ett rejält ösregt framemot eftermiddagen. Detta verkade dock inte påverka de tuffa fotbollspelarna som spelade på med samma entusiasm och glöd oavsett väder.

Hur gick då cupen? Alla spelare var vinnare och gick hem med en guld-medalj runt halsen. Vissa lämnade fotbollsplanerna dyblöta av regnet, men känslan var att alla trots det lämnade med ett leende på läpparna. Vi ser redan fram emot nästa års cup.

Patric Edgren

Md 250x100 webshop
Md torslanda logo  3
Md sponsorhuset
Md hjuvik p04
Md 9f35f491 25ae 48b8 89f3 5022de7b0a78
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub