Seniorlag Herrar
Hjuviks aik myclub

Ungdomlig entusiasm leder vägen för Hjuviks AIK Herrlag

Hjuviks AIK har påbörjat en imponerande förändring inom föreningen med bland annat en ny konstgräsplan till hösten, men även herrlaget har startat en utvecklingsresa. Efter en omfattande föryngring under det senaste året har laget inte bara fått ett nytt ansikte utan också infört en helt ny spelstil – attraktiv, fartfylld och involverande är nyckelorden.

Under våren har det blivit 9 segrar på 12 matcher och med otroliga 65 mål har Hjuvik fått epitetet "Hisingens målfarligaste lag"

Fotboll har alltid varit en sport som förenar, och i fallet med Hjuviks AIK har det aldrig varit tydligare. Föryngringen har inneburit att flera unga talanger från närområdet nu bär lagets färger. De nya spelarna, med sin ungdomliga energi och passion, har inte bara bidragit till en dynamisk förändring på planen utan också inspirerat till den nya spelstilen som blivit lagets signum.

– Vi ville återupptäcka glädjen i spelet och få tillbaka passionen, säger lagkaptenen Valdemar "Valle" Myrin, 20 år
- Att spela fotboll ska vara roligt, och med den här nya spelstilen känns det som om vi verkligen har hittat rätt. Det handlar om att alla spelare är involverade, att vi rör oss snabbt och att vi spelar en attraktiv fotboll som är rolig att både spela och titta på.

En ny spelstil som fängslar publiken

Den nya spelstilen handlar om snabba omställningar, kortpassningsspel och hög intensitet. Laget har fokuserat på att spela en mer kreativ fotboll där varje spelare känner sig delaktig och har möjlighet att bidra till lagets framgång. Tränarna har implementerat en taktik som uppmuntrar spelare att ta initiativ, våga dribbla och alltid söka efter nästa möjlighet att skapa en målchans.

– Det viktigaste för oss har varit att hitta en spelstil som är rolig och inkluderande, förklarar tränaren Jöran Brahn
- Vi vill att spelarna ska känna sig fria på planen, att de ska våga ta risker och att de ska njuta av varje sekund de spelar. Det handlar om att bygga ett lag som spelar med hjärtat.

Attrahera talanger och siktar på avancemang

Med den nya spelstilen och föryngringsprocessen har Hjuviks AIK också satt ett tydligt mål: att attrahera unga talanger från närområdet och skapa ett starkt lag som kan avancera i divisionerna. Men för laget är det inte bara avancemang som räknas.

– Vår största framgång är den glädje och sammanhållning vi ser i laget, säger klubbens ordförande, Henrik Larsson.
Vi har redan kommit långt på vår resa, och vi ser fram emot att fortsätta växa. Att avancera några divisioner vore fantastiskt, men det viktigaste är att vi hittar glädjen i spelet och att vi bygger ett lag som står starkt tillsammans.

Ett roligt bevis är att många av de äldre fått en nytändning och mest imponerande är Lars Alfredsson som trots att han passerat di 40 är den som har högst träningsnärvaro och tagit upp konkurrensen med de yngre.

Fotbollens magi: Bollen

I centrum för all denna förändring och framgång står en enkel, men kraftfull symbol: bollen. För Hjuviks AIK är bollen mer än bara ett verktyg för att vinna matcher; det är en källa till glädje, kreativitet och gemenskap.

– Bollen är världens roligaste leksak, säger forwarden Axel Banck med ett leende.

- Den förenar oss, den utmanar oss och den ger oss möjlighet att uttrycka oss på planen. Oavsett vad som händer, så är det kärleken till bollen som driver oss framåt.
Banck som efter några år i Torslanda IK har återvänt till sin moderklubb har verkligen visat att han hittat glädjen på planen igen och stått för imponerande 20 mål och 10 assist under vårens seriespel.

En framtid full av möjligheter

Med en engagerande spelstil, en ung och hungrig trupp, och en stark känsla av gemenskap och glädje, ser framtiden ljus ut för Hjuviks AIK. Till hösten kommer laget dessutom flytta ner till nya Hästeviksvallen och få en egen hemvist året runt. Laget är på en resa som inte bara handlar om att vinna matcher, utan också om att skapa något meningsfullt och hållbart för framtiden. Och allt börjar med världens roligaste leksak – bollen!

Md 250x100 webshop
Md torslanda logo  3
Md sponsorhuset
Md hjuvik p04
Md 9f35f491 25ae 48b8 89f3 5022de7b0a78
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub